sunset

Zašto vježbati Kuk Sul Do?

Polaznik će naučiti važne tehnike disanja i fizičkog kondicioniranja, a isto tako i metode povećanja razine vlastite svijesti. Kuk Sul Do trening prepoznatljiv je i primjenjiv u aspektima života.

Vježbač Kuk Sula, istraživač je i učenik. Svaki vježbač kreće u avanturu istraživanja samoga sebe i otkrivanja svojih potencijala i mogućnosti.

Kakav je utjecaj Kuk Sula na zdravlje?

Kuk Sul Do trening izgrađuje um i tijelo. Program vježbanja precizno je osmišljen s ciljem kondicioniranja, izgradnje te održavanja mišićnog tonusa, snage, koordinacije i mentalne i duhovne budnosti.

Kako Kuk Sul utječe na razvoj karaktera?

Trenutni cilj Kuk Sula je dobrobit za onoga koji ga vježba. Uz stjecanje zavidne vještine borbe, razvija se karakter svakog vježbača. Snaga karaktera postiže se kroz razvoj duha. Strpljenje, uljudnost, poštivanje, čast i poštenje, skromnost, odanost, darežljivost, predanost, disciplina i sreća su dodatna nagrada ove vještine.

Kako Kuk Sul utječe na razvoj discipline?

Prakticiranje Kuk Sula zahtijeva od svakog vježbača razvijanje samodiscipline. Poboljšanje u fizičkim sposobnostima stečenim kroz trening odmah je vidljivo vježbaču, ali njegova samodisciplina bit će prepoznata i od strane drugih. Fizičke aktivnosti koriste se kako bi se povećale mentalne sposobnosti, što na poslijetku dovodi i do razvoja samodiscipline.

Žena sam. Je li Kuk Sul koristan za mene?

Mi ne diskriminiramo.

Za žene Kuk Sul Do nudi efikasno rješenje samozaštite kao i pomoć poboljšanju mišićnog tonusa kroz zanimljivo i vrijedno iskustvo vježbanja.

Mogu li svoje dijete dovesti na trening Kuk Sula?

Djecu Kuk Sul Do uči samoobrani, povećava samopouzdanje, pažnju, te koordinaciju uma i tijela – zato i pedijatri i dječji psiholozi preporučuju vježbanje borilačkih vještina kao podizanje kvalitete života djeteta. Uz to omogućuje im da se dobro zabave.

Kuk Sul Do za cijelu obitelj može biti interesantno, zabavno i vrijedno sredstvo za provođenje kvalitetnog vremena sa svojom obitelji te kao efikasno sredstvo za jačanje međuosobnih veza.

Je li moje dijete premlado za Kuk Sul?

Prema našem višegodišnjem iskustvu u vođenju kluba te radu s osobama različite dobi, time i djecom, zaključili smo da je prikladna dob za dijete 7 ili 8 godina, što bi značilo u prosjeku drugi razred osnovne škole. Važno je da mlada osoba ima razvijen određen stupanj koncentracije, shvaćanja okoline i sebe u toj okolini.

Jesam li prestar/a za Kuk Sul?

Ne!

Nitko nije prestar za početi se baviti nečim novim, za raditi na sebi i steći novo znanje, naučiti novu vještinu. Bilo kakvu vještinu, stoga i borilačku, tim više i Kuk Sul. Naši 1 na 1 treninzi u malim grupama garantiraju blizak i temeljit pristup instruktora svakom polazniku te mogućnost prilagođavanja trenutnim mogućnostima i kasnije napretku. Iako vježbamo u grupi i parovima te njegujemo "timski duh" i pružanje podrške, također potičemo i cijenimo individualan rad na sebi. Jer svaka osoba, iako dio cjeline, cjelina je i za sebe te je time i karakterizira napredak pojedinca.

Jesu li moguće ozljede na treningu?

U našoj povijesti prakticiranja Kuk Sula, što je preko 17 godina, dogodila se točno jedna ozljeda. U tom nesretnom slučaju, bolje reći, slučaju nepažnje, radilo se o polazniku s višim pojasom, osobi koja je vježbala već dugi niz godina, bila svjesna i sebe i svojih mogućnosti te je isprobavao nešto novo. Time želimo reći da ozljeda je uvijek moguća, bilo da smo na treningu, ili u slobodno vrijeme, no uz pravilno zagrijavanje, koncentraciju, svjesnost svojih trenutnih mogućnosti i nadzor instruktora, potencijal ozljede je minimalan.